Kamraatti- ystävyyttä ja osviittaa hanke

Keväällä 2018 on alkanut Kamraatti-ystävyyttä ja osviittaa hanke, jota tuetaan Veikkauksen varoista. Hanke kestää joulukuuhun 2020.

Hanke on jaettu kolmeen osaan. Ensimmäinen osa on vertaistuen järjestäminen lapsille ja perheille, joiden lapset ovat kokeneen kiusaamista.  Useat tutkimuset ja haastattelut tuovat sitä tietoa, että kiusattujen lasten vanhemmat kokevat jäävänsä yksin. Ensimmäinen vanhemmille suunnatut vertaistuki ryhmät alkaa 25.10-18.

Toisessa osassa järjestämme mm. lapsille räätälöityjä Kamraatti-leirejä pari kertaa vuodessa, missä opetellaan vuorovaikutustaitoja ja samalla mahdollistetaan lasten kohtaamisia uusien ystävien kanssa.

Hankkeen kolmas osa on harrastuksen tukeminen. Tavoitteenamme on, että jokaisella lapsella on jokin harrastus. Hankkeen aikana järjestetään HarrasteToreja pari kertaa vuodessa. Torien tarkoituksena on tiedottaa niin lapsia, kuin vanhempia mitä kaikkea Torniossa voi harrastaa. Lisäksi harrastustietoutta viedään kouluihin koululaisille, opikselijoille, kuntalaisille ja ammattihenkilöille erilaisilla tempauksilla. 

Hanke tehdään tiiviissä yhteistyössä Tornion kaupungin ja kolmannen sektorin kanssa. 

Seuraa hankkeen tapahtumia Tornion Perheiden talon tapahtumakalenterista , Instagrammia sekä Blogia.  Voit myös tulla Tornion Perheiden Talolle  juttelemaan, soittaa hanketyöntekijälle Mira Karhulle puh:0400-219005 tai laittaa sähköpostia kamraattihanke@gmail.com. 

Nalle Puh ja Nasu kävelivät polulla.
Nalle Puh kysyi yllättäen "Nasu?".
"Mitä?" kysyi Nasu. 
"Varmistin vain, että olet siinä ystäväni!

-A.A.Milne

 

Ystävä kanssa voi tutkia maailman ihmeitä